Sektöründe Öncü...
  • Türkçe
  • İngilizce

Kanatlı Operasyonel Takip Çözümleri

Kanatlı Sektörü

ÖLÇÜM - Tüm parametreler sensörlerle toplanır,
KAYIT - Gerçek zamanlı olarak GSM ağları üzerinden veriler sunucuda toplanır, bulut ortamında kaydedilir, ara yüzden anlık izlenir,
ANALİZ - Standartlar oluşturulur.
UYARI - Standart dışına çıkılması durumunda eposta, SMS ve arama ile kullanıcıyı uyarılır.

Türkiye’de kanatlı eti üretiminde 2016 yılı itibarı ile, 1.958.000 ton piliç eti, 50.500 ton hindi eti 93.500 ton yumurta tavuğu ve köy tavuğu olmak üzere 2.102.000 ton kanatlı eti üretilmiştir. Toplam kümes alanı piliç eti için; 11 – 11,5 milyon m2, hindi eti üretimi için de; 400 – 450 bin m2 hesaplanmaktadır.

Türkiye kanatlı sektöründe toplu ölümler, standartların dışında üretime bağlı kayıplar, kesim yaşının erken veya geç olması, yem dönüşümünde yaşanan kayıplar gözönüne alındığında, önlenebilir verim kayıplarının 40 milyon TL civarında olduğu düşünülmektedir.

Datatracer Kümes Takip Sistemi Sıcaklık, Nem, Karbondioksit gibi sensör verilerini ırk standartlarına göre olması gereken alanda tutularak standart dışında kalan üreticilerin daha stabil bir havalandırma yapmalarını kolaylaştırır. Standart dışına çıkılması durumunda eposta, sms ve arama yoluyla haber verir. Bu şekilde belirlenen sensör standartı takip edilmiş olur.

Kışın havalandırmaya bağlı yanlışların engellenmesi için karbondioksit sensör standartı en az enerji ve yakıt harcanarak minimum havalandırmayı yapmayı sağlar.

DataTracer aynı zamanda, döneme ait civciv sayısı, ölen hayvan, yaşam gücü, giren yem, tüketilen yem, kalan yem stoğu, metrekaredeki hayvan adeti, metrekaredeki canlı ağırlık, kesilen hayvan adeti ve toplam canlı ağırlığı ile FCR yem dönüşüm oranlarının kaydedildiği bir performans kartı tutulmasını sağlar. Geriye dönük tüm bilgiler bulutta saklanır ve tek tuşta tüm kümes kartlarına ulaşmayı sağlar.

Yem azaldığında, veri girilmediğinde, ölüm oranı arttığında, seyreltme zamanı geldiğinde sistem bildirimi oluşturulur.

Bu yazılımda dizayn edilen basit hiyerarşiyle üreticiler, çiftlikler, kümesler, bölge ve entegre panelleriyle tek ekrandan yönetilebilir.

Videolar

Dökümanlar